Droogovens


Naast PYROX laag-zuurstof reinigingsovens en MUBOX ovens produceert Pyrox bv ook droogovens. 
Deze zijn onder andere uitermate geschikt voor het uitharden en polymeriseren van elektrische isolerende lakken, harsen en verven. Door het ontwerp is de droogoven in staat om dankzij de geforceerde luchtcirculatie snel en professioneel te drogen. Naast het drogen van lakken, harsen en verven is de oven ook geschikt voor het voorverwarmen en drogen van granulaten. Dit maakt de oven veelzijdig in het gebruik. Doordat de lucht wordt aangezogen door een of meerdere ventilatoren, die centraal in het plafond van de oven zijn gemonteerd, ontstaat een gelijkmatige luchtstroom. Het overgrote deel van deze lucht wordt gelijkmatig over de elektrische weerstanden geleid waardoor de ruimte opwarmt. Deze opgewarmde lucht wordt via de zijwanden, door de dubbelzijdige constructie, terug in de oven geblazen. De overige lucht wordt via een programmeerbare en instelbare klep door de schoorsteen afgevoerd. De verdeling is vooraf te programmeren.

Dankzij de gemakkelijke bediening is de oven geheel naar eigen wensen in te stellen. Alle droogovens zijn onder andere voorzien van een digitale temperatuurinstelling, een extra maximale thermostaat, een ventilator met een explosie-vrije waaier en een afgewerkte binnenzijde met hittebestendige aluminiumverf.
De droogovens van Pyrox worden door een team van specialisten naar uw wensen ontworpen.
Energie: de kleinere droogovens worden meestal elektrisch verwarmd. Grotere ovens kunnen elektrisch of via een gas(olie) brander met warmtewisselaar worden verwarmd.

Indien u professioneel advies wenst bent u bij ons ook op het juiste adres.


Meest Recente Berichten

In de kijker

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, banen, tips & promoties. Blijf UP TO DATE!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Op deze manier bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, banen, tips & promoties. Blijf UP TO DATE!

Bekijk de vorige updates

Hoe kunnen we u helpen?

We zijn erg trots op alles wat we doen, controle over producten stelt ons in staat om onze klanten de beste kwaliteit service te garanderen.