Pyrox ovens

Pyrox Industrial Cleaning

Pyrox ovens

Discover the wide range of products and services and see what Pyrox bv can do for you.

Drying ovens

Cleaning Baking trays


Pyrox bv, opgericht in 2012, ontwikkelt en produceert pyrolyse-ovens die hun toepassing vinden in het  thermisch reinigen en het recycleren van materialen. 
​​​​​​​
​​​​​​​Pyrox bv ontwerpt en produceert laag-zuurstof reinigingsovens voor verschillende industrieën. 
In de verfindustrie worden onze ovens ingezet voor het verwijderen van verf en lak van haken, panelen, frames en andere onderdelen. 
Vb. : in poedercoatlijnen worden alle te lakken onderdelen opgehangen. Deze ophanghaken moeten regelmatig worden gereinigd, en ook dat gebeurt in onze ovens. Zo hebben we o.a. bij de firma Robberechts NV in Turnhout en ABL-Technic Uden BV (NL) ovens staan. 
Andere toepassingen zijn het thermisch reinigen van bakplaten, warmtewisselaars, vervuilde silicone onderdelen… waarbij ons concept past binnen circulaire economie. De levensduur van de gereinigde producten wordt aanzienlijk verlengd.
Ook in de elektromotorenindustrie worden onze ovens ingezet voor het thermisch ontleden van isolatie, lakken en harsen, zodat motoren op een eenvoudige manier herwikkeld kunnen worden.  

Drying ovens

Pyrolyseovens moeten voldoen aan strenge milieurichtlijnen. Daarom voorzien we de ovens van nabrandkamers waarin alle gegenereerde gassen worden nagebrand om zo te voldoen aan de geldende richtlijnen. 
Onze expertise ligt  in onze persoonlijke aanpak en in het perfect herkennen van de noden van onze klanten. We ontwerpen en ontwikkelen ovens en nabrandkamers op maat van de klant en hun toepassingen.

Quick cleaning

Longer service life of the cleaned materials 

Optimum results 

Tailor-made expert advice

Technical Support 

Etc.

De verschillende oven modellen zijn voorzien van de nieuwste technieken.

De branders zijn modulair geregeld waardoor het proces energie zuiniger is, en zo kan het ganse pyrolyseproces via computer of app op afstand worden gemonitord. 
Het thermisch reinigen is een zeer efficiënte, economische en milieuvriendelijke manier om allerlei metalen onderdelen te reinigen en te hergebruiken.
Duurzaamheid, een energiezuinige en milieuvriendelijke manier van werken draagt Pyrox bv hoog in het vaandel.

In de kijker

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, banen, tips & promoties. Blijf UP TO DATE!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Op deze manier bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, banen, tips & promoties. Blijf UP TO DATE!

Bekijk de vorige updates

Hoe kunnen we u helpen?

We zijn erg trots op alles wat we doen, controle over producten stelt ons in staat om onze klanten de beste kwaliteit service te garanderen.