Pyrox Ovens

De Pyrox laag-zuurstof reinigingsoven

Dankzij de jarenlange kennis en expertise op vlak van ontlakking en reiniging heeft Pyrox bv een uitgebreid gamma opgesteld van producten die ondernemingen ondersteunen in hun productieproces.

Het gaat hierbij niet alleen om het reinigen van metaalsoorten die bedekt zijn met één of meerdere soorten en lagen lakken, coatings en verven. Het gaat veel verder. Zo richt Pyrox bv zich ook tot de ondernemingen die zich sterk maken in de recyclage van materialen. Een aspect dat vandaag de dag een steeds belangrijkere positie inneemt in onze maatschappij.

De Pyrox reinigingsoven is een eindproduct van jarenlange testen en aanpassingen die hebben geresulteerd in een uniek design, sublieme resultaten en zeer hoge prestaties die geschikt zijn voor vele soorten toepassingen. De reinigingsoven wordt toegepast in verschillende sectoren voor het reinigen en recycleren van materialen o.a. poedercoatindustrie, automobielindustrie, meubelindustrie, industriële bakkerijen, revisie van elektromotoren, kunststofindustrie, petrochemie en recyclagebedrijven…
Alle Pyrox reinigingsovens zijn volledig gekeurd en ruimschoots geslaagd door internationale keuringsinstanties op het gebied van veiligheid, verbruik en uitstoot. Dankzij de computergestuurde bediening zijn de ovens voor vele toepassingen inzetbaar en kan deze geheel naar eigen smaak worden ingesteld. 

Pyrox Reinigingsovens – De werking van de laag-zuurstof oven

De Pyrox reinigingsoven is uniek in zijn soort en verschilt van de standaard uitbrandovens. Zo speelt het gehele proces zich af in een zuurstofarme omgeving. Hierdoor worden de materialen gelijkmatig opgewarmd en is vervorming uitgesloten. Om dit te bereiken worden industriële branders met een separate lucht-gas straat uitgerust. De temperatuurcontrole is daardoor optimaal en de te reinigen materialen behouden hun oorspronkelijke specificaties.

Alle Pyrox reinigingsovens voldoen ruimschoots aan de strenge milieueisen. Dit komt onder andere door de nabrandkamer die in iedere Pyrox oven is voorzien. Deze ruimte, opgewarmd tot minimaal 850°C, is in staat om de vrijgekomen gassen te ontbranden waardoor er geen schadelijke uitstoot ontstaat. Het milieu blijft dankzij deze techniek vrij van schadelijke stoffen. Om dit geheel in goede banen te leiden zijn alle pyrolyseovens uitgerust met een eenvoudig te bedienen controlepaneel. Door middel van ons eigen ontworpen programma is de oven in staat om alle gegevens op te slaan en te verwerken in grafieken en tabellen.

Geavanceerde sturing: Een combinatie van eenvoud en hoogwaardige prestaties

Ook de besturing van een Pyrox Reinigingsoven is uniek in zijn soort dankzij de zeer geavanceerde sturing van Jumo. Dankzij het grote touchscreen scherm worden zijn functies overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen. Zo is het mogelijk om de oven vanop een afstand te volgen, de gegevens uit te lezen en bij te sturen indien nodig. De nodige of gevraagde rapporten kunnen op deze manier worden bewaard en verwerkt.
U heeft ten alle tijden een compleet overzicht van de oven.
Hebben wij uw interesse gewekt en wenst u meer informatie? Contacteer ons en wij nemen spoedig contact met u op.

Meest Recente Berichten

In de kijker

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, banen, tips & promoties. Blijf UP TO DATE!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Op deze manier bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, banen, tips & promoties. Blijf UP TO DATE!

Bekijk de vorige updates

Hoe kunnen we u helpen?

We zijn erg trots op alles wat we doen, controle over producten stelt ons in staat om onze klanten de beste kwaliteit service te garanderen.