Made in Kempen | Pyrox bouwt eerste oven voor VS


PYROX BOUWT EERSTE OVEN VOOR VS

17 SEPTEMBER 2018

Het Turnhoutse Pyrox, gespecialiseerd in industriële reiniging en recycling, heeft voor het eerst een order in Amerika beet. Zes jaar na de oprichting verkoopt het vierkoppig team geregeld ovens buiten onze landsgrenzen.

“De oven voor de Verenigde Staten is besteld door een vaste klant”, vertelt Kathy Verschueren, verantwoordelijk voor de administratie en marketing bij Pyrox. “We leveren regelmatig in Europa en ook al eens in Brazilië maar dit is de eerste oven die naar Amerika gaat. Met alle nodige documenten voor onder meer de douane is het telkens een uitdaging maar wel een die zeker voor herhaling vatbaar is.”

Nieuwe Duitse klant
Ondertussen bouwt Pyrox aan een zeer grote installatie voor een nieuwe klant in Duitsland. “Die zal onze oven gebruiken voor het ontlakken, het verwijderen van verven. We leveren 5 à 10 ovens per jaar, die dienen meestal voor het hergebruikbaar maken van elektromotoren en voor het thermisch reinigen van metalen onderdelen. Als dat in het eigen bedrijf gebeurt, bespaart dat geld en tijd.”

De vier medewerkers van Pyrox zijn gevestigd in het Officecenter in de Rubensstraat. “Naast mij zijn er nog een verantwoordelijke voor de sales, een projectmanager en een tekenaar. Als de verkoop plots zou boomen, kunnen we uitbreiden. Maar voorlopig zijn we goed bezig, de komende maanden zijn al volledig volgepland.”

Recent lanceerde Pyrox ook een ‘smart site’, die gekoppeld is met verschillende sociale media en waarop inhoud verschijnt in vier talen.

Meest Recente Berichten

In de kijker

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, banen, tips & promoties. Blijf UP TO DATE!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Op deze manier bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, banen, tips & promoties. Blijf UP TO DATE!

Bekijk de vorige updates

Hoe kunnen we u helpen?

We zijn erg trots op alles wat we doen, controle over producten stelt ons in staat om onze klanten de beste kwaliteit service te garanderen.